Polyester giethars transparant
  • Polyester giethars transparant
  • Polyester giethars transparant

Polyester giethars transparant

Specifieke referenties

Diverse verpakkingen

€ 13,57
Exclusief belasting
Hars
Quantity

Alleen verkrijgbaar in originele verpakkingen van de fabrikant en uitsluitend te distribueren aan deskundige, professionele gebruikers evenals openbare onderzoeks-, test- en onderwijsinstellingen. Geen verkoop aan particuliere klanten.

Eigenschappen:

  • Lage viscositeit polyesterhars, licht-gestabiliseerde orthophthalic zure polyesterhars van middelgrote reactiviteit
  • Voorversneld met kobalt, geen scheurvorming
  • Transparant na uitharding
  • Geltijd 23 tot 35 minuten
  • Mengverhouding 0.6 tot 1 % verharder MEKP toevoegen

Toepassing:

Polyester giethars voor het gieten van polyester vormen. De transparante hars is eventueel te kleuren met transparante kleuren voor een gekleurd en helder resultaat.
Bij grotere objecten moet de hars in meerdere lagen van circa 20 mm worden gegoten omdat anders de reactiehitte te groot wordt. De volgende laag kan worden gegoten wanneer de vorige laag is begonnen te gelatineren.

Voor gietvormen tot één liter in volume moet men 1 % verharder MEKP toevoegen (de geltijd is dan ca. 35 minuten), voor grotere volumes moet men 0,6% verharder MEKP toevoegen (de geltijd is dan 23 minuten). De delen kunnen worden gelost wanneer de reactiehitte is verdwenen (na 60 tot 90 minuten).

Verharder MEKP a.u.b. apart bestellen

Het typische krimpproces dat polyesters ondergaan tijdens uitharding resulteerd er in dat de gietvorm in de meeste gevallen van de vorm losraakt. Dit kan er toe leiden dat de oppervlakten een tijdje plakkerig blijven door nog niet volledige uitharding.
In het geval van grotere gietvormen is hier door de hogere reactiehitte en de snellere uitharding geen sprake van.

Specifieke referenties