MEKP verharder
  • MEKP verharder

MEKP verharder

Specifieke referenties

Diverse verpakkingen

€ 6,58
Exclusief belasting
Verharder
Quantity

• Lage viscositeit, mengt gemakkelijk

• Kleurloos

MEKP-harder wordt gebruikt voor het snel koud harden van polyesterharsen die vooraf zijn versneld met kobalt, b.v. UP Polyesterhars Palatal U569, UP Giethars "transparant", UP Pre-gelcoat (wit en kleurloos).

MEKP-harder is een 50%  oplossing van methylethylketoneperoxide in een ongevoelige weekmaker. Het wordt gebruikt in combinatie met kobaltversnellers voor het koud uitharden van polyesterharsen. Het MEKP-verharder / kobalt-versnellersysteem heeft een middelmatige activiteit en leidt tot een uniforme, weinig belastende verharding van de hars. De lichtbestendigheid van de gebruikte harsen wordt niet beïnvloed.

MEKP-verharder is een universele MEKP-standaard voor handlaminering, vezelinjectie, wikkel- en spinprocessen evenals voor gelcoats, polymeerbeton en vele andere processen. Naast kobalt-versnellers (Co), is het gebruik van promotoren zoals b.v. Dimethylaniline (DMA), een aanzienlijk snellere reactie met kortere ontsmettingstijden kan worden bereikt. Voor elke UP-hars is een afgestemd MEKP-versnellingssysteem vereist. De benodigde hoeveelheden zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals verwerkingsmethoden, harstype, vereiste verwerking en verwerkingstijd, wanddikte, verwerkingstemperatuur, gezamenlijk gebruik van vulstoffen en optimale doseringshoeveelheden van MEKP en versneller.

Technische data:
Uiterlijk: heldere, kleurloze vloeistof
Soortelijk gewicht bij 20 ° C: 1,128 g / ml
Vlampunt: Ca. 60 ° C
Exothermisch ontledingspunt (SADT): ca. 65 ° C

De standaard toegevoegde hoeveelheid is 1-3% (met een versnellingsfractie van 0,3-2%)

Verwerken:
De hoeveelheid verharder wordt grondig geroerd om strepen te voorkomen en om een ​​uniforme doorharding te garanderen. Let er bij het mengen op dat er geen lucht wordt ingebracht. Bij lage temperaturen neemt de werking van de verharder sterk af, zodat een verwerkingstemperatuur van 18 ° C niet mag worden overschreden. Een mengsel van hars en verharder kan slechts korte tijd worden bewaard. Let op de details van de respectieve polyester. Als de harsversneller moet worden toegevoegd, moet deze voor de verharder worden gemengd. Aandacht! Explosiegevaar! Vermijd contact tussen versneller en verharder! De hoeveelheden worden dan achtereenvolgens grondig geroerd!

Opslag (koel en droog):
Minstens 3 maanden in ongeopende originele verpakking

Specifieke referenties