TecClay Medium, zwavel vrij
  • TecClay Medium, zwavel vrij
  • TecClay Medium, zwavel vrij

TecClay Medium, zwavel vrij

Specifieke referenties

580 gram blok

€ 15,27
Exclusief belasting
Gewicht
Quantity

TecClay Medium, zwavelvrij

8433 TMC

Kleur: bruin

Zwavel-vrij
40% lichter dan standaard-klei
Ideaal voor grote en zware modellen
Glad en gemakkelijk te hanteren
Geurloos
Zeer goede hechting 
Rechthoekige staven
Staaf: 6,0 x 5,4 cm

Lengte: 22 cm
Gewicht: ca. 580 g
TecClay is absoluut zwavelvrij, het is ongeveer 40% lichter dan gewone klei, dus zelfs grote modellen kunnen eenvoudig worden getransporteerd. In vergelijking met standaard klei is de verwerkingstemperatuur aanzienlijk lager, het ligt tussen 40 - 55 ° C. TecClay houdt de warmte langer vast, dus het is langer verwerkbaar.

TecClay is thermisch stabiel en de hechting is uitstekend: voorverwarmde TecClay hecht zich in ultradunne lagen op het substraat, voorverwarming van het substraat is niet nodig. Voor een glanzende afwerking is het voldoende om het materiaal te polijsten met een katoenen doek of met een mes, de markering met folie kan worden weggelaten.

TecClay heeft uitstekende verwerkingseigenschappen: het is volledig geurloos, oxidatie-vrij, bubbelvrij en heeft een zeer hard oppervlak. Dit maakt het extreem randstabiel en gemakkelijk te malen.

Hoewel TecClay zwavelvrij is, mag het niet worden behandeld met siliconen dat additie uithardt, omdat TecClay ijzeroxidekleurstoffen bevat die een vertraagd effect hebben wanneer het in contact komt met dit soort siliconen. Daarom raden we aan om alle vormen gemaakt van kleimodellen te verwerken met condensatie-uithardende siliconen, omdat het risico op vertraging aanzienlijk lager is.

Specifieke referenties