MTI® valve
  • MTI® valve

MTI® valve

Specifieke referenties

€ 6,35
Exclusief belasting
per
Quantity

De MTI®-klep verbetert de vacuüminfusie met de MTI®-lijn. Het reguleert de harsinfusie in het laminaat, zodat een optimaal vezelverhouding wordt bereikt.

Voordelen van de MTI®-klep

Reguleert zelf de infusie van de hars
Geen harsbad bij het inlaatpunt
Vezels zijn gelijkmatig bedekt met hars
Homogeen laminaat
Optimale vezelvolumeverhouding
Hoogste kwaliteit van onderdelen met reproduceerbare resultaten
Werktijden en kosten besparend

Uitdaging
Aan het begin van de vacuüminfusie wordt een vacuüm op het laminaat gezet. Tijdens de daaropvolgende infusie verandert de druk op het laminaat in vergelijking met de omgevingsdruk in overeenstemming met de hoeveelheid geïnfuseerde hars. Op deze manier worden de individuele vezels van het weefsel verhoogd tijdens de infusie en bedekt met hars.

Hoe dicher de druk op het laminaat  als de omgevingsdruk komt , hoe hoger de vezels worden opgetild. Hierdoor kunnen ze worden bedekt met nog meer hars. De optimale vezelvolumeverhouding wordt echter bereikt voorafgaand aan de hoogst mogelijke opbouw van de vezels en de bijbehorende hoeveelheid geïnfundeerd hars.

Antwoord
De MTI®-klep wordt gebruikt in de hars aanvoerlijn en regelt de harsinfusie door middel van druk. Tijdens de infusie creeert het een tegendruk op de onderdruk in het laminaat.

Als deze tegendruk te groot is, wordt de klep gesloten. De harsinfusie stopt. Er wordt dus geen hars meer aangevoerd.

De MTI®-klep zorgt voor een constante infusie van de hars in het laminaat. De vezels zijn gelijkmatig bedekt met hars. Het zorgt voor de hoogste kwaliteit van de onderdelen met reproduceerbare resultaten. Trouwens, het is veilig en simpel te gebruiken.

Specifieke referenties